Verhalen als die van Albert, daar doe ik het voor!

Ik stond de tuin te sproeien toen hij langskwam. Ik herkende hem meteen, Albert. Samen met zijn vrouw maakte hij zijn dagelijkse avondwandeling in de wijk. “Hey Albert, hoe is het?”

“Ha Paul! Goed!” We raakten aan de praat en ik maakte al snel een compliment, ze zagen er allebei fit en gezond uit. ‘Ja’, zegt Albert, “want ik ren ook nog steeds”. Door jou!

Mijn gedachten gingen terug naar 1990, toen ik het bedrijfsfitnessprogramma bij Rank Xerox in Amstelveen opzette en de medewerkers mocht begeleiden bij en naar een gezonde(re) leefstijl. Rank Xerox was er vroeg bij, met een professionele fitnessruimte in hun Nederlandse hoofdkantoor in Amstelveen. Net een paar jaar afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding was dit mijn start als ondernemer. Wat een prachtige tijd!

Albert ging verder. “ik deed nooit iets aan sport of bewegen, maar door jou ben ik gaan rennen. En dat doe ik nog steeds, meerdere keren per week”. Voorzichtig vroeg ik naar zijn leeftijd. Albert is inmiddels 79, en zo fit als maar kan zijn.

Ik was een beetje beduusd en tegelijkertijd ook trots. Dit is waarom ik heb gekozen voor deze professie! Het is mijn passie om mensen aan het bewegen te krijgen en / of houden. Hoe mooi kan het dan zijn als je van Albert hoort dat hij, bijna dertig jaar later, nog steeds hardloopt. En dat terwijl hij daarvoor nooit actief was…

Het deed mij weer beseffen wat een prachtig vak ik heb, en velen met mij. Bewegen is ontzettend belangrijk en wij als professionals kunnen echt iets betekenen voor een ander. Verhalen als die van Albert, daar doe ik het voor!
 

Paul Kienstra, eigenaar High Five Health Promotion